Comments for HARDKONnův blog https://wordpress.hardkon.cz Pokud se Vám to zobrazuje celé modře (bez stylu), přejděte ručně v prohlížeči internetu na web www.hardkon.cz hlavní menu Wordpress... Bouhužel chyba je někde v Pipni a nikdo mě nedokáže říct co s tím !!! Sat, 09 Mar 2013 15:48:55 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 Comment on Mobilní denní internet od T-Mobile na notebooku by internet v mobilu https://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-81 Sat, 09 Mar 2013 15:48:55 +0000 http://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-81 Už nikdy bych si internet na cestách od t-mobile nepořídila, leze jako šnek a je to hned vyčerpané. A to bylo vychvalování, když ho nabízeli. Nikomu nedoporučuji.

]]>
Comment on Mobilní denní internet od T-Mobile na notebooku by hardkon https://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-8 Mon, 13 Feb 2012 08:24:18 +0000 http://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-8 Dekuji za informace, aspon to je uhledne u sebe;) Mas samozrejme
ve vetsine veci pravdu, nicmene FUP je vzdy omezeni, stejne jako
driv cas a kdyby bylo za tech 500,-/mes aspon 10GB
nebo za 200/mes 3GB uz by to bylo mnohem prijatelnejsi.
Nekomu by to na maily a www stacilo, ale vis jak sou dnes pagesy
zapraskane balastem a velke na objem dat (viz TM stranky):)
Jinak o tvych zkusenostech a vedomostech v oblasti GSM
nepochybuji, to bych si ani nedovolil, podle tebe se na to
divam z pohledu naprosteho laika.;)

]]>
Comment on Mobilní denní internet od T-Mobile na notebooku by Jarek https://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-7 Sun, 12 Feb 2012 10:18:32 +0000 http://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-7 Ahoj Radku,
pokud se bavíme o internetu do notebooku, tabletu, apod., který má svou vlastní SIM kartu USB modem (nebo využívá 3G modem vestavěný v přístroji), je to dle mého názoru pro uživatele s potřebou připojení na cestách opět velmi jednoduché.

U T-Mobile se jedná o tarify „Internet na cesty Standard“ (FUP 3 GB) za 499 Kč s DPH/měsíčně, případně „Internet na cesty Premium“ (FUP 30 GB) za 999 Kč s DPH/měsíčně.

Jestliže máš u T-Mobile další hlasovou SIM kartu, jsou pak ceny za tarify „Internet na cesty“ za polovic, slušný FUP 3 GB tak tedy získáš za pouhých 249 Kč s DPH měsíčně, a pro mobilní zařízení naprosto luxusních 30 GB pak jen za 499 Kč s DPH.

Co se týče rychlosti „Internet na cesty“, tak 3G od T-Mobile mi odesílá data rychleji než ADSL, průměrná dosahovaná rychlost je u mne s modemem vestavěným v notebooku kolem 3,5 / 1,5 Mbps.
Se speciálním USB modemem od T-Mobile pak je download teoreticky až 10 Mbps (Internet na cesty Standard), nebo dokonce až 21 Mbps (Internet na cesty Premium). V praxi si odečti cca 30%, a těchto rychlostí dnes můžeš u T-Mobile reálně dosahovat.

K té “neomezenosti” připojení k internetu:
Stejně jako já pamatuješ doby monopolu Českého Telecomu, kdy jsme si u připojení přes telefonní drát (dnešní ADSL/VDSL) hlídali každou minutu, protože sice nebyl FUP, ale minutová tarifikace!
Dnes je v pevném připojení k internetu naštěstí pro nás uživatele větší konkurence (za posledních 20 let přibyly kabelové televize, optické sítě, a nezávislí místní WiFi poskytovatelé), a mimo jiné i proto už u tohoto připojení není FUP, zvedají se rychlosti, a snižují ceny.

U mobilů je to v Česku zatím s FUPy jinak (bez ohledu na jméno na operátora), i když 30 GB na notebooku již by se dalo označit za “neomezené” stahování ;-), a neznám žádnou firmu, které by to v kombinaci s internetem v mobilu a s pevným připojením v kanceláři či doma nestačilo.
Také v zahraničí, kde neomezené mobilní tarify zkusili nasadit, dnes operátoři uvažují o opětovném zavedení FUPu, protože data ve vzduchu nejsou na stávajících sítích nevyčerpatelná.

Jinak co se týče mé erudice, jsem již 12 let šéfredaktorem magazínu nejen o mobilní komunikaci gsm4U.cz (přes 3 tisíce článků a vlastních recenzí HW i SW), a prošel jsem si postupně zaměstnáním u třech v ČR největších telekomunikačních společností, takže i přes občasnou složitost nabídek operátorů vím docela dobře, co je kde výhodné, a jak přesně se co má ;-).

]]>
Comment on Mobilní denní internet od T-Mobile na notebooku by hardkon https://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-6 Sat, 11 Feb 2012 13:11:11 +0000 http://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-6 Ahoj,
odpoved jak od tiskoveho mluvciho T-Mobile :D:D Mobil me nezajima a navic s timto operatorem jsem skoncil uz
davno a nevzpominam na to zrovna v dobrym a popsal jsem to jinde na hardkon.cz a kdybych nemel zakazniky,
davno bych vsechny mobily rozslapal, ale to je fuk a kazdyho vec od koho se necha okradat. A taky internet
na plose par centimetru ctverecnich me opravdu nezaujal a uplne mobilni nepotrebuju byt jako ty, me zajima
pouze “nouzove” pripojeni notebooku v terenu. Slovo neomezene dle meho nazoru znamena neomezena rychlost,
neomezena doba a neomezene stazeni dat. Tak jako treba muj internet doma, skutecne plne funkcni neomezeny
5Mbit za 7,- /denne;) A i to 8 megovy neomezeny ADSL v praci vychazi na 17,-/denne, kdyz odectu 300,-za dig. linku.
Mesicni vypocet byl myslen imaginarne, kdyby se me podarilo byt na tomto omezenem internetu denne (24,-+48,-)*30
…OK mohlo to byt jen 48,-*30 FUP (310MB*30) ale i tak… a je to jen srovnani ceny s jinyma pro porovnani.
Nejde vubec o to ze je to za smesnych 20ká ale o to ze je to k nicemu s takovym FUP a kdyz se to zpomalilo, otevirala
se i stranka TM na notesu 4 minuty, tomu rikam internet z roku 1995. 😀 …a takovy ty reci, jakoze kdyz “neco tak neco”
si taky nech. O tom jak vymysleji dalsi a dalsi finty jak cloveka okrast (a nejen mobilni operatori), o tom si kazdy
aspon trochu rozumne uvazujici clovek udela svuj obraz sam;)

]]>
Comment on Mobilní denní internet od T-Mobile na notebooku by Jarek https://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-5 Thu, 09 Feb 2012 14:44:06 +0000 http://wordpress.hardkon.cz/?p=72#comment-5 Ahoj Radku,
ono “neomezeně” je pravda, byť je to podáno tak trochu “marketingově” ;-).
Připojení k internetu se totiž u T-Mobile po překročení FUPu nepřeruší, pouze zpomalí, takže máš za směšných 20 korun možnost skutečně celý den používat internet v mobilu.

Při použití jednorázového “internetu na den” se předpokládá, že budeš např. stahovat pár důležitých mailů, dívat se, kdy ti jede vlak či bus, provedeš platbu v bance, apod.
Pokud si FUP jednodenního “nouzového” připojení nesmyslně vyplýtváš např. na video, či testu rychlosti, pak už si holt ani web zpravodajského portálu nenačteš dostatečně rychle, pokud tedy neotevíráš speciální verzi pro mobilní zařízení (např. m.idnes.cz).

Přiznám se že vůbec nerozumím nelogickým výpočtům “měsíční” ceny za internet v mobilu v tisících korun, ani podobným steskům českých uživatelů, když přece můžeš mít u T-Mobile zvýhodnění “Internet v mobilu Standard” (FUP 200 MB) teď hned (jen zavoláním na bezplatnou infolinku) za zanedbatelných 139 Kč/měsíčně, případně “Internet v mobilu Klasik” (FUP 600 MB) za 239 Kč s DPH/měsíčně?

Nemluvě o variantě, kdy máš jako firma s T-Mobile podepsanou Smlouvu významného zákazníka, a zvýhodnění “Internet v mobilu” můžeš mít za polovic, nebo zcela zdarma?

Mimochodem já používám internet v mobilu denně pracovně (chodí mi na mobil všechny e-maily, samozřejmě že příloha se stáhne až po vyžádání) i soukromě (čtu si po cestě do a z práce zpravodajské weby), a stačí mi na to kolem 170 MB každý měsíc.
Doma se mi mobil pochopitelně připojuje na web jedině přes WiFi a tedy domácí VDSL, a pouze doma se mi stahují aktualizace těch několika set aplikací, které v mobilu mám.

]]>